За едно СуперХак партньорство

Ивета Петрова

Публикувано на: 25 юли 2024г.

Започнахме годината с голяма заявка да осъществим множество проекти под шапката на HackBulgaria, превръщайки това име в общност - общността за софтуерните специалисти и IT хората в България.

И голяма част от тях вече се случват:

  • Имаме сайт hackbulgaria.com, който подобряваме ежеседмично.

  • Имаме Discord канал с над 600 активни потребителя, достъпен на https://hackbulgaria.chat/, където ежедневно се вихрят дискусии и хората си помагат.

  • Пуснахме блога ни.

  • Направихме 4 издания на workshop-a “ChatGPT в софтуерната разработка”

  • Излъчихме 9 издания на нашите Live Q&As с интересни гости на полезни за бранша теми.

  • Пуснахме проекта Кариеростарт, където събрахме всички академии към компании, junior-friendly позиции и стажантски програми на едно място за общността.

  • Излъчихме 4 Кариеростарт Live видеа с гост-представители от компаниите за конкретни позиции.

  • Отпразнувахме завръщането на бранда HackBulgaria и нашата 10-та годишнина на събитието The Reunion. The Restart.

  • Организирахме две издания на Django Meetup, което към днешна дата прерасна в Python Meetup @ Sofia.

  • Проведохме три издания дотук на Python Meetup @ Sofia.

  • Заснехме и обработихме над 100 видеа за социалните мрежи.


И това е само малка част от ежедневната ни работа. Имаме голям ентусиазъм да правим всичко, което правим, защото виждаме смисъл в това да запълним дупката между университети / академии и реалната работна среда в IT бранша.

Всеки ден го виждаме в обратната връзка, която получаваме от общността във всички канали, за която сме безкрайно благодарни.

И имаме поне още толкова идеи, които да реализираме.

За да се случи това, разчитаме на помощта на нашите партньори, които повярваха и ще повярват в каузата ни.

Неотдавна на нашия сайт се появи и кътче с благодарност към всички тях. Тук е моментът да кажем, че за нас думата партньорство означава взаимна подкрепа и на тази страница ще намирате само и единствено имена, с които работим и които ценим високо, и благодарение на които можем да дадем стойност на общността ни.

С огромна благодарност приветстваме нашите партньори от SuperHosting.BG!


SuperHosting.BG
е най-голямата хостинг компания в България, част от западно-европейската група team.blue. Компанията е доверен партньор на редица бизнеси у нас за тяхното онлайн присъствие и е популярна със своя СуперСъпорт, на който независимо дали пишеш по чат или имейл, или звъниш по телефон, ще ти съдействат, че даже и отвъд това, за което си ги потърсил. С такова клиентско обслужване малко компании могат да се похвалят, а ние сме го изпитали от първа ръка.

Компанията активно подкрепя различни инициативи и събития за една по-активна, по-будна и развиваща се IT индустрия у нас. Срещали сте ги на редица събития, а най-вероятно имате поне един домейн при тях.


Интересен факт е, че не за първи път си партнираме с готиния екип на SuperHosting.BG. Съвместната ни история датира от далечната 2015-та година (да, точно така, от преди цели 9 години), когато за първи път организирахме HackConf. Те са подкрепяли всяко едно издание на HackConf през годините, когато организирахме конференцията, и са били рамо до рамо с нас в това начинание.


Радваме се, че продължаваме съвместните ни проекти и в партньорството с HackBulgaria.

A защо подкрепят HackBulgaria и каква стойност виждат в това сътрудничество, ни разказва Диана Пенчева, Marketing & Community Relations Specialist в СуперЕкипа:


„СуперХак партньорство“ за IT общността в България! 🙂

Като част от маркетинг екипа на СуперХостинг.БГ, имам удоволствието да участвам в <The Reunion> на партньорството с HackBulgaria. Харесвам проекти, които носят стойност както за хората с опит, така и за тези без. В СуперХостинг.БГ подкрепяме инициативи, които разширяват знанията, създават възможност за нови контакти и посочват правилния път за развитие, кариерен старт и професионален растеж на младите. Определяме партньорството с HackBulgaria като точно такъв проект, чийто успех ще бъде измерен чрез една основна метрика – стойност.

Вярвам, че идеите, които заедно ще реализираме през следващите месеци, ще бъдат от полза за лоялната общност на HackBulgaria.


Нямаме търпение да разкрием какво сме планирали заедно. Само ще открехнем завесата, че не е HackConf и ще носи много стойност за общността! ;)

Но за това … Stay Tuned, както се казва 🙂 и не пропускайте да следите канали ни.